Utrustning för den nya cyklisten

Som cyklist behöver du ju tekniskt sett endast själva cykeln för att kunna börja. Men det finns det finns även en rad andra tillbehör som du bör eller åtminstone kan överväga att skaffa.

Cykelhjälmen

Om något skulle falla in under ”måste köpas” är det helt klart cykelhjälmen. Att cykla utan hjälm är bara dumt och något du aldrig borde göra. Mängder med allvarliga olyckor förhindras varje år av cykelhjälmar och du vill inte vara en del av den andra statistiken. Men köp inte bara första bästa, utan ta tiden och titta igenom utbudet och välj den rätta för dig.

Cykelkläder

Riktiga cykelkläder är en bra idé, men inte på något sätt ett krav. Vad du åtminstone bör ha är kläder som sitter ganska tajt så slipper du att de fladdrar i luften hela tiden. Det kommer snabbt bli irriterande i längden annars.

Mobilhållare

En mobilhållare till cykeln är ett utmärkt detalj om du planerar att använda mobilen som GPS. Vilket är en bra idé även om du bara cyklar på landsvägar då du enkelt kan planera en rutt i förväg eller bara vill hålla koll på hur långt du cyklat. Kombinera detta med ett par bra Bluetooth hörlurar så kan du fortfarande lyssna på musik, podcast eller ljudböcker under cykelturen.

Cykellås

Och glöm inte bort att köpa ett bra lås också så kan du hålla cykeln så säker som möjligt. Det finns flera olika modeller av lås men det som ofta anses vara säkrast är ett så kallat bygellås. Alla typer har dock sina för- och nackdelar.