Cykel som träning och som sport

Om du är intresserad av cyklar och cykling så kan du nog vara intresserad av denna sajt som handlar om allt som har med cyklar att göra. På den här sajten kan du bland annat läsa om cykling som träningsform, cykla på din fritid, cykling som en sport och mycket mer. I texten nedan så kan du läsa lite om cykelns historia och några bra anledningar till varför man borde cykla.

 Cykelns föregångare kan man spåra tillbaka till Tyskland så långt som i början på 1800-talet. Denna tidiga version av dagens moderna cykel hade två hjul likt dagens cyklar men den hade varken pedaler eller kedja. Cykeln började att utvecklas då man ville ha ett billigare alternativ av transport än häst och vagn. Det var inte fören år 1885 som den första cykeln skapades och började att massproduceras.

Sverige plockade snabbt upp denna populära trend och så sent som i slutet på 1800-talet så hade cyklarna spritt sig över hela landet och det var även flera ställen runt om i landet där man började att tillverka dem själva. Även om det i början var en rikemans leksak så började cykeln allt mer att bli tillgänglig för de lägre stående samhällsklasserna.

Cykelns popularitet kan märkas än idag då det är många som väljer att använda cykel istället för att till exempel köra bil eller gå. Det finns också många bra anledningar och fördelar med att cykla. Jämfört med att köra bil så är cykling mycket billigare både med att en cykel kostar mindre och ofta håller längre än en bil samt att du använder din egen energi för att driva cykeln istället för att betala för bensin varje gång du tankar din bil.

Cykel är också ett utmärkt sätt att träna din kropp på då du får motion samtidigt som du tar dig runt. Man kan cykla ner till affären och handla eller cykla till och från jobbet och samtidigt få all den motion man behöver. Att cykla är också väldigt skonsamt för din kropp då cykel mer eller mindre bär din kropp åt dig.