Tour de France – en av världens mest kända cykeltävlingar

Oavsett om du är cykelfantast eller ej har du nog liksom de flesta andra hört talas om Tour de France, cykeltävlingen som årligen hålls i Frankrike. I år är det dags för omgång nummer 104 och tävlingen pågår mellan den 1 – 23 juli.

Fakta om loppet

I samband med 2017 års lopp skapade DN en guide med mycket saker som kan vara bra att veta för den som är intresserad av Tour de France. Grunderna är att loppet pågår under tre veckor med start i Düsseldorf och målgång i Paris. Sammanlagt är det 3540 kilometer som deltagarna ska avverka under denna tid.För den som är mindre intresserad av själva cyklingen i sig, men som är desto mer intresserad av att spela på lopp av olika slag är Tour de France en utmärkt möjlighet. Det är mycket populärt att spela på denna tävling och det går enkelt att göra det direkt på nätet. Hela loppet sänds i TV så det är lätt att följa den du valde att satsa dina pengar på vilket ökar spänningen och gör det enkelt för dig att hålla dig uppdaterad om hur det går.

Saker du kanske inte visste

Det finns många spännande fakta om loppet, till exempel så är det inte samma sträcka som cyklas varje år vilket gör att loppets längd varierar. Den längsta rutten hitintills var år 1926. Loppet delas också in i olika etapper som ska avklaras och som beskrivs utefter hur just den biten av sträckan ser ut. Exempel på dessa olika typer av etapper är bergsetapper, platta etapper och tempoetapper. Under de veckor som loppet pågår sker två vilodagar, annars cyklar deltagarna varje dag. Loppet har även fått smeknamnet ”La Grande Boucle” vilket betyder den stora runda och refererar till att loppet inte är raka vägen utan tar omvägar.