Så hittar du rätt träningskläder

Att bära rätt kläder när du tränar är viktigt för att du ska känna dig fri att röra dig ordentligt oavsett vilken träningsform du föredrar. På den senaste tiden har träningsmodet fullkomligt exploderat och utbudet på träningskläder är stort.

Det kan vara svårt att veta vilka träningskläder du ska satsa på. Därför kommer du i detta inlägg få en kort genomgång på vilka olika sorters träningskläder som finns på marknaden idag.

Baskläder eller unikt

För det första kan det underlätta om du utgår från din personliga klädstil. Det finns gott om unika och utmanande kläder. Det finns även kläder i det enklare laget. Dessa kläder kallas för baskläder. De går oftast i en enhetlig färg vilket innebär att du inte behöver tänka efter när du ska klä dig eftersom att baskläder är enkla att matcha med varandra.

Funktionellt

För det andra ska du välja kläder som är enkla att röra sig i. Det finns en anledning till varför få tränar i jeans och att träningskläder är framtagna med ett flexibelt material. Sedan ska du välja träningskläder efter behov. Om du exempelvis tränar utomhus behöver du ha kläder som är anpassade efter vädret.